ABBA:s sista album

av chapyl
0 kommentar

Så kom albumet till slut. Ända sedan ABBA tog en paus 1982 efter att året innan släppt senaste albumet The Visitors så har frågor ställts till gruppen om comeback. Med åren så har även de mest inbitna fansen insett att det är hopplöst att hoppas på ny musik, än mindre ett helt album.

Men så våren 2018 kom nyheten om att ABBA spelat in två nya låtar. Sedan dess har projektet med digitala scenshowen kantats av problem och förseningar. Sedan kom pandemin vilket ytterligare försenade projektet. Samtidigt tycks kreativiteten ha flödat i studion. Efter inspelningen av de två låtarna kände medlemmarna att det kunde vara kul att spela in ytterligare några låtar. Därefter började tankarna på att spela in låtar för ett helt nytt album.

Albumet Voyage innehåller tio låtar med en mix av olika stilar. Just A Notion och Ode To Freedom är nog de låtar som skiljer sig åt mest. Just A Notion var en låt som ursprungligen spelades in 1978 och som nu fått ny musik. Ode To Freedom liknar ingen annan ABBA-låt. Jullåten Little Things kommer säkert många tycka är på tok för sockersöt, men den fastnade direkt hos mig 😀

Här är låtarna enligt mitt tycke och smak 😉

Ode To Freedom
Liknar ingen annan ABBA-låt. Oerhört vacker och stämningsfullt med sång av alla fyra.

I Still Have Faith In You
Mäktig låt med Anni-Frid.

Little Things
Äntligen släpper ABBA en jullåt. Mycket vacker låt med Agnetha och Anni-Frid som sjunger om den där känslan föräldrar kan känna en julmorgon.

Don’t Shut Me Down
En riktigt medryckande låt.

I Can Be That Woman
Vacker låt i lite countrystil med Agnetha.

Keep An Eye On Dan
Annorlunda låt på albumet med spännande intro. Lite av en 80-talsmusikal i soundet.

Bumblebee
Mycket vacker låt av Anni-Frid med miljötema.

No Doubt About It
Lite rockigare låt med Anni-Frid vars röst här är otroligt bra. Skulle mycket väl kunnat ha varit låt från ett 80-talsalbum.

When You Danced With Me
Irländsktklingande medryckande låt med Agnetha och Anni-Frid.

Just A Notion
Outgiven dansant dansband/poplåt från 1978 som fått nytt liv. I stort sett all sång från 1978 men med ny musik.

Fler inlägg i samma kategori

Skriv en kommentar