Charles

av chapyl
Hej!

Jag heter Charles Pylad, 43 år, och bosatt i Uppsala, men född och uppväxt i vackra Norrköping. Jag har tidigare studerat statsvetenskap inom polmag-programmet vid Linköpings universitet samt läst ett antal fristående kurser i andra ämnen som intresserar mig.

För närvarande arbetar jag som politisk sekreterare i Region Uppsala. Jag är också mycket intresserad av politik och tycker att fler borde engagera sig politiskt i det parti man tycker överensstämmer bäst med ens åsikter. Mina hjärtefrågor inom politiken är stadsplanering, socialpolitik. hälso- och sjukvård m.m. Dessa frågor fick mig att välja Miljöpartiet. Det som känns härligt med Miljöpartiet är en spännande utveckling av formandet av nya Lösningar på gamla problem och inte samma fastlåsning ur ett idologiskt perspektiv som många andra partier har.

Förutom samhällsengagemang så har jag stort teknikintresse gällande datorer och Internet. På 80-talet fick jag en Commodore 64 som bara kunde prestera 16 färger men fantastiska spel. Senare bytes den ut mot en Amiga 500 som också den var en bra dator och som ytterligare triggade teknikintresset. Till slut blev det som för de flesta andra, en PC.

Vallonättling?

Mitt efternamn, som är ganska ovanligt, är ursprungligen vallonskt. Namnet sägs bl a vara ett öknamn på hantverkare. Under årshundraden har det tydligen funnits olika former av namnet: Pielard, Pilet, Pilot, Pilard och Pillard. Mitt vallonska efternamn
har ibland orsakat lite problem. Under första veckan i gymnasiet trodde en av mina Lärare att jag var amerikansk utbyteselev och började plötsligt prata engelska till min och klassens stora förvåning. Och i valet 1998 så skrev Riksskatteverket på sin
webbsida att jag var kandidat med invandrarbakgrund i valet, vilket också var ganska roligt. Så helt enkelt är det inte att ha ovanligt efternamn. Har dessutom fått höra ett tiotal kombinationer på efternamnet genom åren. Valloner är en franskspråkig folkgrupp bosatt främst i Belgien (Vallonien), men även i norra Frankrike (grevskapet Valois). Vallonernas rykte i fråga om järnhantering blev vida spritt, vilket uppmärksammades även i Sverige. Uppmuntrade av Gustav Il Adolf började valloner utvandra till Sverige i början av 1600-talet. Till en början kom de flesta vallonerna till Finspång och Norrköping, där bergsmannen Louis De Geer kunde arrendera Land. Den förste att värva valloner till Sverige var nederländaren Willem de Besche, men från 1620-talets början tog De Geer helt över den verksamheten.

ABBA-fan

De som känner mig vet att jag är en av Sveriges största ABBA-fans :..: Under våren 1999 så fick jag ett epost från Sveriges Television som undrade om jag var intresserad att berätta om mitt ABBA-intresse i Rapports morgonsändning nästa dag. Efter några timmar satt jag på tåget till Stockholm. Märkligt nog gick allt bra, ingen nervositet, ingenting •.. De andra som pratade om ABBA var journalisten Amanda Rydman och författaren Håkan Lagher. Programledaren Staffan Dopping tyckte att ABBA-skivan på hindi och ABBA-tidningar från DDR var mycket intressanta 😀

Bild-Charles2

Namn:
Charles Pylad

Utbildning:
Pol.mag, Linköpings universitet.

Yrke:
Politisk sekreterare, Region Uppsala

Bor:
Uppsala

Bästa egenskaper:
Ärlig

Uppskattar:
Ärlighet.

Favoritcitat:
”If slaughterhouses had glass walls, the whole world would be vegetarian.”  / Linda McCartney

Drömmer om:
Demokratisk utveckling i Kina och Ryssland.

Medlemskap:
Miljöpartiet de Gröna
Djurens Rätt
Naturskyddsföreningen

Födelsedata:
9 januari 1977, Norrköping

Intressen:
Resor, musik, föreningsliv, politik

Lyssnar på:
ABBA, 80’s, klassiskt

Kostpreferens:
Veganskt. Efter 30 år som vegetarian var det dags för nästa steg 🙂

Favaritappar:
Pocket lnformant

Favoritfilmer:
2001
Fönstret åt gården

Favoritlitteratur:
Fakta, historia och memoarer.

Favoritlåtar:
The Day Before You Came (ABBA)
The Visitors (ABBA)
God Only Knows (The Beach Boys)
Africa (Toto)
Take On Me (A-ha)

Favaritresemål
Barcelona, Las Palmas och Prag

Bild-Charles3
Kuriosa

Jag var tidigare EU-motståndare och medlem i föreningen Nej till EU. Är numera förespråkare av EU sedan många år tillbaka.

I valet 1998 listade Riksskatteverket på sin webbplats mig som kandidat med invandrarbakgrund

I skolvalet 1991 röstade jag på Kristdemokraterna