ABBA gör comeback med nytt album

av chapyl
0 kommentar

Det känns otroligt att ABBA släpper nytt album 5 november. Första albumet med helt ny musik på 40 år. Senast det begav sig var november 1981 med albumet The Visitors. De två låtar som nu släppts – I Still Have Faith in You och Don’t Shut Me Down visar tydligt att Agnetha och Anni-Frid har de magiska rösterna, i synnerhet tillsammans, och att Benny och Björn fortfarande har förmågan att få till härliga låtar med fina texter.

När videon till låten I Still Have Faith in You startade med Anni-Frids vackra stämma så dröjde det bara några sekunder till att jag började gråta. Jag var inte beredd på att bli så känslomässigt berörd. Återstår att se om jag blir lika påverkad av de andra låtarna på kommande albumet. 🙂

Bara att döma av låttitlarna på kommande albumet så finns flera intressanta låtar jag är mycket nyfiken på.

Just A Notion – det finns en demo som spelades in 1978 där delar av låten släpptes på boxen Thank You for the Music 1994. Gruppen Arrival har också spelat in en version tidigare.

Bumblebee – det finns en demo ’Free As a Bumblebee’ som spelades in 1978 där delar av låten släpptes på boxen Thank You for the Music 1994.

Ode to Freedom – kan det möjligen vara låt med politiskt innehåll? Välbehövligt med tanke på tillståndet i världen där auktoritära krafter får allt större inflytande.

Little Things – är titeln på en jullåt. Är det månne en låt som kommer att spelas i juletid kommande år? 🙂

Fler inlägg i samma kategori

Skriv en kommentar