Oat Choco – veganchoklad

av chapyl
0 kommentar

Fazer har under juni smyglanserat Oat Choco som hittills bara går att beställa från Fazers egen webbshop.

Det är en vegansk choklad gjord med havre och den är både laktosfri och palmoljefri. Den finns i två varianter; en med ren choklad och en med hasselnötter.

Det märks att det är mer kakao i denna choklad jämfört med vanilj mjölkchoklad. Det är också lite tjockare konsistens. Väldigt god smak med tydlig smak av kakao och fin sötma och visste man inte om innehållet så skulle man knappast tro att den var havrebaserad. Doften från den lilla och söta chokladkakan påminner lite om en chokladkalender men med inslag av en tydlig och nötig arom.

Det ska bli intressant att se när denna väl lanseras mer brett, men kul att testa Fazers nya havrebaserade choklad och där de lyckats få till så bra resultat.

Innehåll: socker, kakaosmör, havremjöl (13%), kakaomassa, emulgeringsmedel (sojalecitin), havssalt, naturlig arom (vanilj). Minst 42 procent kakao. Energi 2255 kJ/541 kcal. Fett 36 g varav mättat fett 21 g. Kolhydrater 48g varav socker 39 g. Protein 4,2 g. Salt 0,12 g.

Fler inlägg i samma kategori

Skriv en kommentar