Ibland kan jag bli lite härligt nördig och kollektivtrafik kan vara ett typiskt sådant ämnesområde 😉

Hållplats med ID-nr 390 (vänstra sidan på bilden)

När jag var på semester i Palma de Mallorca tidigare i somras så noterade jag att varje hållplats i kollektivtrafiken hade ett ID-nummer. Tänkte först inte så mycket på det mer än att jag noterade att det var olika nummer. Men efter någon dag så noterade jag i Google Maps att varje hållplats och dess ID-nummer också finns med där. När jag planerade en resa via Google Maps så kunde jag se exakt vid vilken hållplats jag skulle ställa mig. Väldigt praktiskt i synnerhet om det var ett torg som också var en kollektivtrafiknod med många hållplatser. Även när det bara gällde frågan om vilken sida en skulle ställa sig så var det praktiskt att direkt kunna se vilken sida som var rätt redan vid check i Google Maps. Mycket praktiskt med andra ord.

Exempel hållplats 390 i Google Maps. Notera också hur bra det går att checka vilka bussar som trafikerar hållplatsen.

Verkligen något att ta efter för andra städer!

 

 

Information i Google Maps