Indisk mat är ofta riktigt gott och en favorit är Palak Paneer. Här ett bra recept.

500 g frusen hackad spenat
2 st gul lök
2 msk olja
3 krm vitlökspulver
5 cm färsk ingefära
2 dl tomatkross
2 tsk garam masala
2 tsk malen koriander
1 tsk spiskummin
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk chilipulver
1 tsk salt
3 dl havremjölk
400 g tofu

Tina spenaten och häll bort eventuellt överflödigt vatten och tillsätt alla kryddor
Skär upp tofu i mindre bitar
Finhacka lök och vitlök
Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull ca 10 min på medelvärme.
Ha i tomatröran i kastrullen och fräs 5 min ytterligare
Tillsätt spenat och rör om och häll i alla kryddorna. Låt koka 5 min!
Tillsätt sedan havremjölk samtidigt som du rör i spenatgrytan
Tillsätt tofu i spenatröran. Låt koka fem minuter till