Om 100 dagar vet vi om USA väljer en kvinna till president eller inte. Efter 44 män så känns det ju sannerligen som att det är hög tid att USA år 2016 väljer en kvinna som president.

CNN rapporterar om att det för 21 år sedan var så att Wal-Mart 1995 stoppade försäljningen av en t-shirt med budskapet ”Someday a woman will be PRESIDENT!”. Wal-Mart i Florida motiverade det med att budskapet var ”stötande” och helt emot företagets ”familjevärderingar”. Jisses…

walmart

 

Det lustiga i sammanhanget är att Hillary Clinton tidigare varit ledamot i Wal-Marts styrelse. År 1986 fick Hillary en förfrågan om att bli styrelseledamot i Wal-Mart. Hillary accepterade erbjudandet och satt i styrelsen fram t o m 1992. Under åren i styrelsen drev Hillary framför allt två frågor: en förbättring av kvinnornas svaga ställning inom företaget och en förändring av företags profil i mer miljömedveten riktning.

walmartclinton

 

Designern bakom t-shirten, Ann Moliver Ruben, visade upp den för Hillary Clinton 1996, som då kramade om henne och tackade henne för t-shirten och dess budskap. Clinton fick också t-shirten i present i samband med att Hillary blev mormor 2014.

Nyligen uttalade sig Wal-Mart: ”Wow, it still pains us that we made this mistake 20 years ago. We’re proud of the fact that our country — and our company — has made so much progress in advancing women in the workplace, and in society.”