I år är det 50 år sedan Björn och Benny träffades för första gången. Ett möte som senare ledde till att gruppen ABBA bildades. Vid den här tiden spelade Björn i Hootenanny Singers och Benny i Hep Stars. Trots att bandmedlemmarna inte kände varandra fanns det en nyfikenhet och de stämde träff i Linköping. Hootenanny Singers skulle rycka in i lumpen och de bjöd därför in Hep Stars till en efterfest och ropade: ”Party i Linköping!” Hep Stars missuppfattade först det hela och hamnade i Lidköping istället. Men den 5 juni 1966 träffades grupperna så i Linköping.

”Vi festade så länge att vi blev utkörda från hotellet”, har Björn Ulvaeus berättat.

”Tidigt på morgonen, när solen gick upp, satt jag och Benny i en park med akustiska gitarrer och spelade Beatleslåtar.”  Läs mer

Så här 50 år senare kan man väl lugnt säga att samarbetet bar frukt  🙂

ABBA1966_2 ABBA1966