1970

Gruppens första inspelning var ‘Hej gamle man!’ som låg tio veckor på Svensktoppen. De uppträdde på scen första gången tillsammans den 1 november 1970 på Restaurang Trädgårn i Göteborg under namnet Festfolket (alternativt Fästfolket och Två gånger fästfolk). Den 13 december 1970 medverkade också gruppen i tv-programmet Five Minutes Saloon, där de framförde sin version av ‘California, Here I Come’.

1971

Agnetha och Björn gifter sig. ABBA uppträder live hos Frälsningsarmén.

1972

ABBA spelar in flera låtar, bl a ‘People Need Love’.

1973

ABBA medverkar i Melodifestivalen med låten ‘Ring Ring’ men kommer bara på tredje plats. Låten blir ändå en hit i Sverige och flera andra länder. ABBA släpper sitt första album ‘Ring Ring’.

1974

ABBA tävlar i Melodifestivalen och vinner och får representera Sverige i Eurovision. Sverige tar hem första segern i Eurovision med ABBA:s ‘Waterloo’. Gruppen släpper albumet Waterloo.

1975

ABBA släpper albumet ‘ABBA’. I augusti påbörjas inspelningen av vad som skulle komma att bli ‘Dancing Queen’ och ABBA:s största hit.

1976

ABBA släpper ‘Dancing Queen’ sommaren 1976 och det blir gruppens största hit och hamnar på topp1 i flera länder. ABBA släpper albumet ‘Arrival’

1977

Världsturné i Europa och Australien. ABBA släpper albumet ‘The Album’ och filmen ‘ABBA – The Movie’

1978

ABBA gör en promotionturné i USA. Samma år stod Polars musikstudio klar. Inget album släpptes detta år men däremot låten ‘Summer Night City’ som var en föraning om att också ABBA influerats av disco-vågen. Mot slutet av året gifter sig Anni-Frid och Benny.

1979

ABBA ger sig ut på en ny världsturné i Europa och USA 1979 och som avslutas 1980 i Japan. ABBA släpper albumet ‘Voulez-Vous’. I början av året skiljer sig Agnetha och Björn.

1980

ABBA avslutar världsturnén med ett antal konserter i Japan. Senare samma år släpps albumet ‘Super Trouper’

1981

Anni-Frid och Benny skiljer sig men ABBA fortsätter. Mot slutet av året släpps albumet ‘The Visitors’. Titelspåret handlar om livet som dissident i en diktatur.

1982

Osäkerhet präglar detta år. Först planerar ABBA ytterligare ett album men efter sommaren står det klart att det istället ska ges ut ett dubbelalbum med gruppens största hits genom åren. ABBA fortsätter dock spela in ytterligare låtar. Sista låten spelas in i augusti – ‘The Day Before You Came’.

1983-

ABBA beslutar ta en paus och Anni-Frid och Agnetha satsar på egna soloalbum medan Benny och Björn inleder arbetet med musikalen Chess. Under 1980-talet uttalar de i olika intervjuer att det eventuellt kan bli ytterligare album med ABBA, men inget händer. 1986 medverkar ABBA i tv-programmet ‘Här är ditt liv’ och det är hittills den senaste gången alla fyra sjungit tillsammans.

2015

I januari 2016 framträder alla fyra på scen i samband med premiären av ‘Mamma Mia – the party’ i Stockholm.

Outgivna låtar och demoversioner